Stiri si Noutati
Mar 16

Discursul preşedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu

ion iliescu

Nu aveam de gând să ţin un discurs la această reuniune. Mă şi gândeam dacă să iau sau nu cuvântul, dar, totuşi, câteva cuvinte v-aş spune. Unele idei mi-au fost sugerate chiar de desfăşurarea lucrărilor noastre. O discuţie am avut, şi vă amintiţi că şi în Congres m-am referit, şi punctele mele de vedere nu prea erau privite cu mare căldură de unii participanţi.

E o boală la noi, boala pentru funcţii, boala pentru structuri stufoase: toţi vor să avem un Consiliu Naţional de 1.000 de membri – am coborât la vreo 670 sau nu ştiu câţi. La ce ne trebuie un asemenea organism atât de stufos? Organele de conducere şi mai ales executive ar trebui să fie organe deliberative. Care e satisfacţia să faci parte dintr-un Consiliu şi să nu te intereseze ce se discută în acest Consiliu? Chelaru a prezentat aici câteva consideraţiuni într-o problemă acută. Este atacată Constituţia ţării, este atacat Parlamentul ţării, oamenii s-au aflat confruntaţi cu câteva probleme zilele acestea. A venit cu nişte consideraţiuni pe care să le pună în atenţia Consiliului Naţional şi Consiliul nu se pronunţă. Unde erau membrii Consiliului Naţional când vorbea Chelaru? Pe culoare! Păi de aia ne adunăm? De aia facem parte din structuri de partid? De aceea, cred că se impune, într-adevăr, să revedem statutul partidului şi să-l aşezăm cu picioarele pe pământ, cum se spune, şi să ne gândim la funcţionalitatea şi eficienţa structurilor de partid. Nu suntem în partid pentru plimbări! Vrem neapărat să facem plimbări la Bucureşti? Consiliile judeţene să facă excursii cu membrii şi conducătorii de organizaţii. Cel ce este ales într-o structură de partid trebuie să ştie că are o răspundere acolo: este mandatat, este trimis să participe, să delibereze, să participe la adoptarea de hotărâri. Haideţi, dacă tot discutăm despre munca de partid, să pornim de la bază!

Citeşte mai mult...
Autor: administrator
Imprimare PDF
Mar 16

Discursul preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase

Adrian Nastase

Stimaţi colegi, preşedintele partidului, domnul Victor Ponta, a avut astăzi discursul cel mai lung din cariera sa politică. Să-mi daţi voie sau să fiţi de acord ca discursul meu de astăzi să fie cel mai scurt din cariera mea politică pentru două motive principale. Primul: Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aveţi dificultăţi să ajungeţi acasă datorită vremii şi aşteptaţi să încheiem cât mai rapid această reuniune. Pe de altă parte, nu ne cunoaştem de ieri de astăzi, ne ştim foarte bine, iar dumneavoastră ştiţi foarte bine ce am făcut în aceşti ani şi, mai ales, cred, ce aş putea să fac în continuare în această echipă de conducere.

Consiliul Naţional este o instituţie extrem de importantă a partidului. Este importantă şi datorită departamentelor sale. Departamentele au avut o viaţă mai complicată în ultimii ani. Cu toate acestea, am pregătit peste 450 de documente şi am pregătit destul de multe acţiuni în teritoriu. Se poate face mult mai mult. În discursul pe care îl pregătisem, am dat numeroase exemple de proiecte care într-un fel completează ceea ce spunea mai devreme Victor Ponta, unele dintre proiectele pe care trebuie să le introducem în laboratoarele noastre, pentru ca mesajul pe care îl vom aduce în perioada care urmează să fie un mesaj inteligent, un mesaj responsabil, un mesaj care să ţină seama până la urmă de statutul nostru de partid de opoziţie, de partid de stânga, de partid care îşi propune să vină cu soluţii. De aceea, principalul cuvânt de ordine sau cuvintele de ordine trebuie să fie căutarea şi găsirea soluţiilor, trebuie să fie identificarea şi punerea în aplicare a unor proiecte. Sunt foarte multe exemple, nu le reiau acum.

Citeşte mai mult...
Autor: administrator
Imprimare PDF
Mar 16

Declaraţia preşedintelui PSD Victor Ponta la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD

Victor ponta

Am avut o întâlnire foarte importantă şi foarte grea, dar în acelaşi timp foarte utilă a Comitetului Executiv. Am stabilit împreună modul de desfăşurare a Consiliului Naţional, am stabilit împreună structura departamentelor şi cea mai mare parte a şefilor de departamente, a coordonatorilor noştri în aceste domenii. Departamentele erau absolut necesare pentru că Guvernul Boc şi puterea actuală trebuie să aibă din partea noastră şi critica, dar şi soluţiile alternative începând chiar de astăzi.

De asemenea, am luat măsurile care se impuneau pentru ca structura noastră internă a Comisiei de Integritate să funcţioneze mult mai bine. Colegii au sprijinit propunerea mea de a avea un Consiliu de Onoare al fondatorilor acestui partid, pentru că, între toate generaţiile din partid reprezentate de la preşedinte până la cei care au fondat partidul, trebuie să existe o ştafetă şi, până la urmă, un respect reciproc de care era foarte mare nevoie.

Restul lucrurilor importante le veţi vedea la Consiliul Naţional, unde veţi avea din partea noastră o poziţie vizavi de un nou model social şi economic şi de problemele cu care se confruntă societatea noastră în acest moment, poziţia PSD-ului faţă de modificările Constituţiei, poziţia PSD-ului faţă de descentralizare şi dezvoltarea structurilor locale şi, bineînţeles, la sfârşit, spre deliciul dumneavoastră, vor fi şi alegeri: alegem preşedintele Consiliului Naţional şi trezorierul.

Vă mulţumesc!

Autor: administrator
Imprimare PDF
Mar 11

„Ponta este antibioticul de care psd avea nevoie!“

Simona Bucura OprescuSimona Bucura Oprescu, vicepreşedinte al PSD Argeş şi purtãtor de cuvânt al acestei formaţiuni politice, ne-a declarat cã alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al partidului la nivel naţional a fost primitã cu mare bucurie de cãtre tinerii social-democraţi. Simona Bucura Oprescu ne-a declarat, de asemenea, cã alegerea lui Ponta a fãcut ca numãrul tinerilor care se înscriu în PSD sã creascã.

În plus, astfel s-a reuşit şi o „curãţare“ a partidului. „Tineri care nici nu voiau sã audã de politicã se înscriu acum în PSD. Sunt atraşi de ideea cã un tânãr ca şi ei este preşedinte al acestui partid. Cred cã Ponta va face faţã cu brio funcţiei şi nu va ceda la nicio presiune, are experienţa necesarã sã se descurce şi cu «seniorii» din partid. E bine cã a fost ales el, pentru cã s-a curãţat partidul de anumite personaje. Ponta este antibioticul de care avea nevoie PSD.“, ne-a declarat Simona Bucura Oprescu

Autor: administrator
Imprimare PDF
Mar 11

Social-democraţii argeşeni iniţiazã o moţiune simplã

Parlamentarii de Argeş ai PSD au decis sã susţinã un proiect de moţiune împotriva mi-nistrului Muncii, Mihail Seitan. Moţiunea va fi una simplã şi va avea la bazã problemele sociale cu care se confruntã cetãţenii în aceastã perioadã de crizã economicã şi financiarã. Social-democraţii vor sã incrimineze atât sistemul de pensii, cât şi reducerea veniturilor bugetarilor şi anunţatele disponibilizãri din sectorul bugetar.

PSD şi-a propus sã devinã mult mai activ în aceastã perioadã din punct de vedere al mesajelor cu caracter social, încercând astfel sã recupereze mãcar o parte din electoratul tradiţional al stângii care, din varii motive, a „migrat“ cãtre alte formaţiuni politice în ultimii ani.

Autor: administrator
Imprimare PDF
<< Început < Anterior 41 42 43 44 Următor > Sfârşit >> Pagina 44 din 44
primaria

 

 

Primaria

Mioveni

Deschide site-ul Primariei Orasului Mioveni DESCHIDE >>

Filiale 

PSD

Harta tuturor organizatiilor PSD din Romania

DESCHIDE >>

Arhiva

Arhiva documentelor Organizatiei Orasului Mioveni

DESCHIDE >>

Partidul Social Democrat - Mioveni - Arges © 2010 Toate drepturile rezervate.