Nov 21

Liviu Dragnea: Stiti ce face Romania cu banii din timbrul de mediu? Ii tine in banca

liviudragnea16Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost invitatul emisiunii "Subiectiv" de vineri, unde a vorbit despre initiativa eliminarii celor 102 taxe, initiativa care s-a izbit de opozitie, printre altii, din partea lui

Dacian Ciolos si a lui Klaus Iohannis.

"Vorbim de 102 taxe. Numarul e mai putin important. Vorbim de impactul bugetar, pentru ca domnul presedinte Iohannis a zis ca nu s-a stabilit sursa de venit. Impactul net este de 913 milioane lei. Dupa efectul de multiplicare ajunge la 654 de milioane de lei pentru anul viitor.
Pentru 2017 sunt 14 miliarde de lei in plus la bugetul consolidat.
Despre ce vorbim? Timbrul de mediu a insemnat in ultimii ani 2,5 miliarde lei. Timbrul de mediu pe care il iubeste toata Romania. Stiti ce s-a intamplat cu banii acestia? In banci. Statul a luat dobanzi de
5 milioane de lei. Romania este singura tara din lume care ia bani de la cetateni, o taxa, pe care nu o foloseste. In 2015 au intrat in Romania 225.000 de masini second hand, plus 105.000 de masini inmatriculate in Bulgaria. Poluarea a crescut. Au mintit ca din acesti bani se finanta Programul Rabla. Acest program se finanteaza din alte venituri. Asta e cu timbrul de mediu" a explicat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD considera ca scandalul legat de eliminarea taxei radio-TV este influentat de o serie de interese ale companiilor straine, furnizoare de utilitati. Dragnea spune ca acestea au parte de venituri substantiale din comisionul perceput.

"Pentru taxa Radio-TV am propus asa: aferent fiecarui cetatean, 21 de lei pentru radio, 34 de lei pentru TVR, de la bugetul de stat. La 20 de milioane de cetateni, 420 de milioane la radio, 680 de milioane la TVR. Fara ca eu sa platesc taxa pentru o vaca sau o caprita. Aceste bugete sunt mai mari decat au acum. Spuneau ca isi pierd independenta politica. 48% din bugetul radioului vine si azi din bugetul de stat.
La TVR, aproximativ 30%. Dispare dependenta politica, pentru ca ei acum stiu ca iau acesti bani. Sunt si alte tari in UE care nu au aceasta taxa. De unde aceasta incrancenare? Pentru taxa radio-TV care merge la TVR si la radio, ea se incaseaza de furnizorii de energie electrica. Ei sunt, cu o exceptie sau doua, toti sunt straini. O sa spun in lei vechi. 3.900 de miliarde de lei vechi merg in comisioane.
Nu cumva aceasta suma a determinat supararea premierului? Supararea presedintelui? Vi se pare normal sa aiba comisionul de 16,8%?" a continuat Dragnea.

https://www.antena3.ro/economic/subiectiv-liviu-dragnea-stiti-ce-face-romania-cu-banii-din-timbrul-de-mediu-ii-tine-in-banca-386592.html

Imprimare PDF
primaria

 

 

Primaria

Mioveni

Deschide site-ul Primariei Orasului Mioveni DESCHIDE >>

Filiale 

PSD

Harta tuturor organizatiilor PSD din Romania

DESCHIDE >>

Arhiva

Arhiva documentelor Organizatiei Orasului Mioveni

DESCHIDE >>

Partidul Social Democrat - Mioveni - Arges © 2010 Toate drepturile rezervate.